Top vakantiebestemmingen op een klein budget.

Vakantiekriebels? Check onze lijst met top vakantiebestemmingen voor dit jaar! Deze bestemmingen zijn niet alleen booming, ze zijn ook nog eens toegankelijk op een klein budget. 

Mexico
Mexico is hot, en dan heb ik het niet alleen over het weer. Vergeet de veels te drukke toeristische badplaatsen zoals Cancun en kijk eens naar andere delen van dit immense land. Neem bijvoorbeeld Puebla, dit is de op 3 na grootste stad van Mexico en een zeer interessante bestemming voor Belgische reizigers. Hier zijn vrijwel geen toeristen en dus is alles nog zeer betaalbaar (de prijzen in Mexico zijn sowieso al interessant). Boek een leuk hotel of Airbnb in het centrum, bestel een michelada (pikant biertje) en geniet van de fijne sfeer. TIP, uit deze regio komt de bekende "mole" saus, deze pikante saus op basis van cacao eet je gewoonlijk samen met een sappig stukje kip.


De Filipijnen

Misschien niet het eerste land wat in je op komt als je aan vakantie denkt maar De Filipijnen is zeker een bestemming die op je bucket list zou moeten staan. Dit land bestaat uit maar liefst 7641 eilanden en staat bekend vanwege haar prachtige witte zandstranden en zalige keuken. Pak het vliegtuig naar Manila en spendeer een paar dagen in deze bruisende hoofdstad, vlieg daarna door naar Palawan of Boracay voor een flinke dosis zee, zon en strand. 


Roemenië

Dit land in Oost Europa staat vooral bekend om haar zigeunergemeenschap en het feit dat het één van de laatste landen was die onder Communistisch gezag leefde. In de laatste jaren is Roemenië -en dan vooral de grote steden- uitgebloeid tot één van de meest interessante bestemmingen in de regio. De mensen zijn er ontzettend warm, het uitgaansleven is geweldig en het leven is zeer goedkoop naar Belgische normen. De hoofdstad Boekarest is zéér geschikt voor een leuke citytrip vanwege de vele bars, discotheken en topkwaliteit restaurants. 


Colombia

Nog een land met een flinke reputatie, bij Colombia denk je al gauw aan drugs smokkelaars en een bepaalde dikke meneer met een snor. De tijden dat je als buitenlander geen voet in dit land kon zetten zijn echter voorbij, Colombia is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar paradijs voor Europese reizigers. Colombia heeft steden met een koud klimaat, mild klimaat en warm tropisch klimaat. Een weekje aan de zee zitten? Vlieg naar Cartagena of Santa Marta. Toch liever wat natuur zien of hiken in prachtige berglandschappen? Kies dan voor hoofdstad Bogotá of Medellin. Voor ieder wat wils dus, om maar niet te spreken over de fantastische keuken en de betaalbare prijzen.


Servië

Dit land is misschien wel Europa's best bewaarde geheim. Als je op zoek bent naar een ultiem weekend weg, ga dan eens naar de hoofdstad Belgrado. Deze stad heeft ontzettend veel energie en puilt uit van de gezellige bars en cafétjes. Het nachtleven is daarnaast ook ongelofelijk en gaat dagelijks tot de late uurtjes door, aan de rivier Danube vindt je talloze eet- en drinkgelegenheden. Trip gepland? Vergeet niet een glaasje rakija te bestellen (de nationale drank).

Vergeet niet promobee.be in de gaten te houden voor nieuwe promoties om nóg meer te besparen.

Veel reisplezier! Groetjes, Bram.

Ontvang elke dag de leukste staaltjes en promoties.

Promobee blog signup
*

Lees ook deze blogs:

Op zoek naar gratis staaltjes?

Over Promobee

Onze redacteurs en redactrices updaten deze website dagelijks met de nieuwste gratis staaltjes,  promoties, wedstrijden en kortingscodes van gans België.